Kwaliteit wint altijd!

Parket op vloerverwarming

Vraagt u zich af of een parketvloer ook op vloerverwarming gelegd kan worden? Het antwoord is ja! Een parketvloer op vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke vloer met een warme en sfeervolle uitstraling. Het hele jaar door op blote voeten rondlopen is op een parket vloer met vloerverwarming geen enkel probleem. ’t Parkethuys Delft is al sinds 1973 een vertrouwd adres voor het aanschaffen van een parket vloer. Ook voor een parket vloer op vloerverwarming bent u bij ons aan het juiste adres.

De voor- en nadelen van een parket vloer op vloerverwarming

Er zijn zowel voor- als nadelen van vloerverwarming onder een parket vloerafwerking. Een parket vloer heeft van nature al een warme en natuurlijke uitstraling en voelt, zeker in verhouding tot een stenen vloer, niet koud aan bij het belopen met blote voeten. Een parket vloer op vloerverwarming zorgt overal, zelfs in de koude hoeken, voor een gelijkmatige warme vloer door een constante warmteoverdracht.

Hout heeft een goede isolerende werking en warmt daardoor trager op dan bijvoorbeeld een stenen vloer. Wanneer het hout eenmaal is opgewarmd, houdt het zijn warmte langer vast. Omdat de temperatuur 1 tot 2 graden lager gehouden wordt dan bij een conventioneel verwarmingssysteem, is vloerverwarming ook nog eens zeer energiebesparend.

Om schade te voorkomen, dient een parket vloer geleidelijk aan opgewarmd te worden. Gebeurt dit niet, dan kan het hout gaan krimpen of uitzetten. Vloerkleden, karpetten en kasten (die tot onderaan gesloten zijn) kunnen een isolerend effect hebben. Dit kan leiden tot “verstikking” en wordt daarom afgeraden. Bel of kom langs voor uitgebreid advies over wat je kunt doen om schade te voorkomen, zodat u jarenlang plezier hebt van uw parket vloer.

Geschikte houtsoorten op vloerverwarming

Veel van onze vloeren zijn geschikt om op vloerverwarming te leggen. Sommige houtsoorten zijn beter geschikt dan andere. Kom voor een uitgebreid keuzeadvies naar onze showroom of neem telefonisch contact op.

De R-waarde van parket en de geschiktheid voor vloerverwarming

De R-waarde geeft het warmte-isolerend vermogen van een materiaallaag aan. Hoe lager de R waarde, des te beter het hout warmte geleidt. Massief parket heeft meestal een te hoge R waarde en is daardoor niet geschikt. Onze vloeren hebben een R-waarde vanaf 0,029

Geschikte ondervloeren

Onze vloeren kunnen gelegd worden op:
• zand/cement dekvloeren
• anhydrietvloeren
• bestaande plavuizenvloeren
• bestaande gietvloeren
• bestaande natuursteen vloeren
Wij adviseren om de vloer indien mogelijk altijd volledig vast te verlijmen aan de ondervloer. De contactgeleiding biedt u namelijk altijd het beste rendement.

Inclusief 10 jaar garantie!

’t Parkethuys Delft is expert als het gaat om het leggen van een parket vloer, óók op vloerverwarming. U geniet daarbij ook nog eens van 10 jaar garantie, zodat u jarenlang zorgeloos kunt genieten van uw aankoop.

Kom gerust eens kijken in onze showroom of bel voor een afspraak.
Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag: 12:00–17:00
woensdag: 12:00–17:00
donderdag: 12:00–17:00
vrijdag: 12:00–16:00
zaterdag: 10:00–17:00
zondag: gesloten

Buiten deze tijden kunt u op afspraak langskomen.
Zaterdag 11 augustus t/m maandag 20 augustus

Parkethuys Delft

E: info@parkethuysdelft.nl
T: 015 214 30 67

Buitenwatersloot 28
2613 SR DELFT